Vélemények

Megbízóink véleményei rólunk, szolgáltatásainkról:

Udvari László

Saját autó szervizem építéséhez kezdtem hozzá, de komoly dilemmába ütköztem, amikor szembesültem az eredeti tervelképzelésekre számított előkalkuláció és az első körben beérkezett kivitelezői árajánlatok közötti különbségek feloldhatatlanságával.

Az eredeti tervkoncepció meghagyásával egy költség optimalizálási célú újratervezés szakaszában ajánlották Bertoja-Berend Andrást. Ő a tervezőkkel  együttműködve  részben szerkezeti és technológiai módosításokkal, kivitelezési tagolásokkal az első körbeli kivitelezői árajánlatokhoz képest számottevő költségcsökkentés lehetőségeit tárt fel , amely alapja lehetett a kivitelezők közötti újraversenyeztetés során alkalmazott műszaki–pénzügyi értékeléseknek. Műszakilag megalapozott költségoptimalizálási tevékenységének realizálására, megbíztam a kivitelezői versenyeztetés lebonyolításával, majd a kivitelezés műszaki- és pénzügyi ellenőrzésével. Munkája során következetesen érvényesítette az optimalizált tervdokumentáció követelményeit, sikeresen hangolta össze a kivitelezők munkáit. Gondos költség gazdálkodással  biztosította az ajánlati árak kereteinek betartását. A műhely használatbavételi hatósági engedélyezése ugyan elhúzódott, de annak okai nem a műszaki megvalósulás körülményeiből eredtek. Bertoja-Berend Andrást mindazoknak ajánlom, akik a tervezett projektjük műszaki és pénzügyi koncepciójának optimális megvalósításához felkészült, a gyakorlatban tapasztalt vezető menedzsert keresnek.

Bertoja velemeny

Mészáros Dávid - Arkon Zrt.

Andrást megbíztam az irodánk új szintjének belsőépítészeti tervezésével és a tervek alapján a kivitelezés lebonyolításával. A tervek kialakításában alapos előkészítést végzett, felmérte a szükségleteket és egyeztetett a vázlatok fejlődése során.

Különösen értékeltem, hogy konstruktívan tudott együttműködni a megbízóval, azaz velem, aki szintén építész vagyok, így kicsit “bonyolultabb” az átlag megbízónál. A kivitelezés előkészítése alapos volt, minden rendelkezésre állt, hogy a munkálatok időben megkezdődhessenek, amelyek a tervezett időben be is fejeződtek. Az eredmény magáért beszél és az elkészült irodát nagy örömmel vettük birtokba.
Szívből ajánlom az építészt és csapatát mindazok számára, akik fejvadászok helyett a munkatársak környezetére költve szeretnének kiváló kollégákat magukhoz vonzani.

dr. Vajer Péter

Lakóház építésébe fogtam, melynek tervezésével Andrást és kollégáját bíztam meg. Az együttműködés már az elején biztató volt, hiszen folyamatos egyeztetések mellett születtek meg a javaslatok, amikkel teljes mértékben sikerült kialakítani az elképzelésünk szerinti házat.

A tervezők javaslatai által olyan megoldások és kialakítások is bekerültek a tervbe, amikre nem is gondoltunk alapból, de abszolút előnyére váltak házunknak. Az épületet sikerült úgy elhelyezni az erős domboldalba, hogy az minden szinten tökéletesen kapcsolódjon a terephez – ezért külön köszönet.
A tervező választásánál – tervezői készségek és személyes szimpátia mellett – szerepet játszott, hogy a ház kivitelezésében is aktív szerepet tud betölteni. Az építkezést András és cége teljes körűen bonyolította le, úgy hogy az építkezés a tervezett költségkereten belül maradt, és időben, jó minőségben készült el. További segítség volt, hogy a kivitelezés közben felmerült kérdéseket nagyon gyorsan és hatékonyan tudták tisztázni.
Az együttműködésünkkel kapcsolatban a legjobbakat tudom elmondani, a tervezés és a kivitelezés kapcsán is. Minden házat építeni szándékozónak csak javasolni tudom, hogy Andrással és kollégáival együtt vágjanak ebbe. Mi az elejétől a végéig velük dolgoztunk, és érdemes volt!

Bertoja velemeny

Kertész Máté

2009 nyarán kértem meg Andrást, hogy tervezze meg az akkor vásárolt családi házunk átalalkítását. Mint gyerekkori barátok már akkor régóta ismertem és tudtam, hogy jó érzéke van a szépséghez és a házakhoz. Emiatt biztos voltam abban is, hogy egy lakható és esztétikus házat fog tervezni.

Maga a tervezés folyamata meglepően egyszerűen ment. Miután megnéztük a házat együtt, elkészültek az első skiccek. Ezek nekem és feleségemnek is azonnal tetszettek. A koncepció tiszta, egyszerű de mégis praktikus volt ami egyértelműen megadta az irányt. Innen szinte már csak pár lépés volt hátra, ami alatt letisztáztuk a részleket, és elkészült a végleges terv. Ennek engedélyeztetése után egyből meg is kezdődtek a munkálatok. Ezalatt végig számíthattam Andrásra, ami nagyon jó volt, hiszen jómagam nem értek a házépítéshez és jól jött szakmai iránymutatása a részletekben.

Lassan egy éve már a házban élünk és nagyon szeretjük. Minden része a “helyén van” és nem is hiszem hogy tudnék olyan dolgot mondani, amit máshogy csináltam volna.

Örülök, hogy Andrást bíztam meg a tervezéssel és kívánom Neki, hogy másoknak is meg tudja mutatni milyen remek építész.

Bertoja velemeny

Mészáros Bence

András nagyon proaktívan és alaposan járt el a tetőtér megtervezése során. Több lehetőséget javasolt, és a folyamatos egyeztetések során végül sikerült valóban kihozni a legtöbbet a meglévő lehetőségekből. Nagyon kényelmes, tágas és élhető tetőteret sikerült kialakítani megfelelő tároló helyiségekkel. A technológiai javaslatai kivétel nélkül helytállónak bizonyultak, és beváltották a hozzájuk fűzött elvárásokat.

A kivitelezés során András maximálisan a megbízó érdekeit képviselve, kompromisszumok nélkül végezte a versenyeztetést, a kivitelezés lebonyolítását és a műszaki ellenőrzést, akkor is, amikor ez konfliktusokhoz vezetett a kivitelezővel. Lelkiismeretes munkája segített az elvárt minőséget biztosítani, több komoly problémát elkerülni, illetve kijavítani. A végeredmény egészen biztosan nem lett volna ilyen minőségű a folyamatos figyelme és magas szintű szakértelme nélkül.

A tervezés és kivitelezés során nyert tapasztalataim alapján csak ajánlani tudom Andrást.

Kovács Zoltán - Klimastop Kft.

Építtetőként csak ajánlani tudom legutolsó társasházépítési projektünk kapcsán közreműködő műszaki ellenőrünket Bertoja-Berend Andrást és csapatát. Személyes kompetenciával –tervezés, műszaki ellenőrzés és lebonyolítás - mindenkor épületünk hasznára volt.

Külön kiemelem tervezői munkája kapcsán, hogy egységben kezelte a később kialakuló belső tereket a hozzá kapcsolódó funkcionális építészettel. Tehette ezt azért, mert hozzáértő kézzel nyúlt a finomabb belsőépítészeti részletekhez is.
Köszönjük eredményes munkáját!

Bízunk benne, hogy hamarosan az Ön ajánlásával is büszkélkedhetünk!