Együttműködés

5fules-egyutt-aktiv5fules-eros5fules-elerhet5fules-kapcsol5fules-hatek

5fules-kerdojeles-piktoAz érdekünk közös. Ön minden bizonnyal olyan házat szeretne magánépíttetőként, ami élhető, generációknak nyújt otthont, a szemet és szívet melengeti. Beruházóként feltehetően az a célja, hogy piacképes ingatlant hozzon létre, amit a piaci általános értékén túl az eszmei értékéért is szeretnének megvenni a vásárlók. Ha saját termeléséhez fejleszt ingatlant, akkor alapvető kínálalom, hogy a bekerülési költség arányban legyen az elkészült ingatlan terv szerinti hozadékával. Elvárás a rendeltetés szerinti funkció tökéletes megoldása, a lehetőség biztosítása, hogy majdani igények miatti alakításokat is lehetővé tegyen az elkészült épület. Mindegy, hogy az ember saját használatára vagy másnak épít eladásra, elvárás az épület energiahatékony megvalósítása, az hogy a fenntartás költségei reálisak maradhassanak. Ugyancsak elsőrendű szempont, hogy a kivitelezési költség – bár ez a fenntartási költségek töredéke – minél alacsonyabb legyen. Mindezek az építtető alapvető kívánalmai, teljes joggal.

Mi azért dolgozunk, hogy ezek a kívánalmak teljesüljenek, az adott körülmények és feltételek közt a lehető legjobb ár-érték (anyagi és eszmei) arányú építmény valósuljon meg, minden igényt kielégítő tervezéssel, és kiváló minőségű kivitelezéssel. Az érdekünk, hogy Megbízóink a legnagyobb megelégedettséggel legyenek projekjük megvalósulása közben, és elkészülte után. Bár banálisan hangozhat, mégis azt tartjuk, hogy a hála és az elégedettség a legnagyobb jutalom az elvégzett munkáért – úgy gondoljuk, hogy adni érdemes, és aki ad az elnyeri jutalmát.

Az elképzelt igények megvalósítása…

Egy épület, beruházás megvalósítása együttműködés. Az építtető, ha azt szeretné, hogy építménye az általa elképzelt igényeket maximálisan elégítse ki, nem igazán lehet meg a megfelelő műszaki együttműködők nélkül.
A tervezőnek, kivitelezés lebonyolítónak, műszaki ellenőrnek szüksége van rá, hogy az építtetővel jó együttműködésben dolgozzon, megértsék egymást, hiszen tőle kapják az impulzusokat, az igényeket amiket realizálni kell. Akkor tud jó eredmény megvalósulni, ha a két együttműködő fél egyetértésben, elfogadva egymás álláspontját, jókedvvel és hatékonyan működnek. Ezt támaszja alá saját tapasztalatunk is. Az álláspontok nyilván máson alapulnak, az építtető tudja mit szeretne, tudja milyen keretei vannak, és ezt megosztja a műszaki képviselőjével. A tervezőnek tudnia kell kérdezni, és a szükséges információból tovább gondolni a fejlesztés lehetőségeit, amiket újfent meg kell osztania az építtetővel. Így kerekedik ki a terv.
A kivitelezés során a műszaki képviselő elsősorban a tervek alapján végzi, végezteti a kivitelezést. De itt sem elkerülhető az interakció az építtetővel, hiszen ha bármi módosítás merül fel, ismerni szükséges az igényeket, hogy az egész elképzelésbe illeszkedő, költségében kontrollált megoldás szülessen.

A legjobb eredmény…

Bizton állíthatjuk, hogy akkor születik a legjobb eredmény, ha az építtető és műszaki képviselője csapatot alkotnak, jó hangulatban, egymást segítő gondolatokkal dolgoznak. Ha a kivitelező is be tud integrálódni a ‘vidám csapatba’, akkor biztos jó élmény lesz a az építés folyamata is – nem mellékesen a jó minőségű megvalósult ingatlannal.
Mindezen gondolatok csak rövid áttekintését adják a rengeteg részletet rejtő építési beruházás folyamatának. Az viszont világos számunkra – és minden bizonnyal az Ön számára is – hogy a jó eredményhez a bizalom és az együttműködés vezet a szaktudás mellett. A bizalmat ki kell érdemelnünk, az együttműködés pedig a két félen múlik.

Ha érdemesnek látja egy vidám, sugárzó csapat részesének lenni, és azt hogy ingatlana minden tekintetben a legjobban teljesülhessen – vegye fel velünk a kapcsolatot!

kapcsolatfelvétel