Vélemények

Megbízóink véleményei rólunk, szolgáltatásainkról:

Udvari László

Az eredeti tervkoncepció meghagyásával egy költség optimalizálási célú újratervezés szakaszában ajánlották Bertoja-Berend Andrást. Ő a tervezőkkel  együttműködve  részben szerkezeti és technológiai módosításokkal, kivitelezési tagolásokkal az első körbeli kivitelezői árajánlatokhoz képest számottevő költségcsökkentés lehetőségeit tárt fel , amely alapja lehetett a kivitelezők közötti újraversenyeztetés során alkalmazott műszaki–pénzügyi értékeléseknek. Műszakilag megalapozott költségoptimalizálási tevékenységének realizálására, megbíztam a kivitelezői versenyeztetés lebonyolításával, majd a kivitelezés műszaki- és pénzügyi ellenőrzésével. Munkája során következetesen érvényesítette az optimalizált tervdokumentáció követelményeit, sikeresen hangolta össze a kivitelezők munkáit. Gondos költség gazdálkodással  biztosította az ajánlati árak kereteinek betartását. A műhely használatbavételi hatósági engedélyezése ugyan elhúzódott, de annak okai nem a műszaki megvalósulás körülményeiből eredtek. Bertoja-Berend Andrást mindazoknak ajánlom, akik a tervezett projektjük műszaki és pénzügyi koncepciójának optimális megvalósításához felkészült, a gyakorlatban tapasztalt vezető menedzsert keresnek.

Mészáros Dávid - Arkon Zrt.

Különösen értékeltem, hogy konstruktívan tudott együttműködni a megbízóval, azaz velem, aki szintén építész vagyok, így kicsit “bonyolultabb” az átlag megbízónál. A kivitelezés előkészítése alapos volt, minden rendelkezésre állt, hogy a munkálatok időben megkezdődhessenek, amelyek a tervezett időben be is fejeződtek. Az eredmény magáért beszél és az elkészült irodát nagy örömmel vettük birtokba.
Szívből ajánlom az építészt és csapatát mindazok számára, akik fejvadászok helyett a munkatársak környezetére költve szeretnének kiváló kollégákat magukhoz vonzani.

dr. Vajer Péter

A tervezők javaslatai által olyan megoldások és kialakítások is bekerültek a tervbe, amikre nem is gondoltunk alapból, de abszolút előnyére váltak házunknak. Az épületet sikerült úgy elhelyezni az erős domboldalba, hogy az minden szinten tökéletesen kapcsolódjon a terephez – ezért külön köszönet.
A tervező választásánál – tervezői készségek és személyes szimpátia mellett – szerepet játszott, hogy a ház kivitelezésében is aktív szerepet tud betölteni. Az építkezést András és cége teljes körűen bonyolította le, úgy hogy az építkezés a tervezett költségkereten belül maradt, és időben, jó minőségben készült el. További segítség volt, hogy a kivitelezés közben felmerült kérdéseket nagyon gyorsan és hatékonyan tudták tisztázni.
Az együttműködésünkkel kapcsolatban a legjobbakat tudom elmondani, a tervezés és a kivitelezés kapcsán is. Minden házat építeni szándékozónak csak javasolni tudom, hogy Andrással és kollégáival együtt vágjanak ebbe. Mi az elejétől a végéig velük dolgoztunk, és érdemes volt!

Kertész Máté
Maga a tervezés folyamata meglepően egyszerűen ment. Miután megnéztük a házat együtt, elkészültek az első skiccek. Ezek nekem és feleségemnek is azonnal tetszettek. A koncepció tiszta, egyszerű de mégis praktikus volt ami egyértelműen megadta az irányt. Innen szinte már csak pár lépés volt hátra, ami alatt letisztáztuk a részleket, és elkészült a végleges terv. Ennek engedélyeztetése után egyből meg is kezdődtek a munkálatok. Ezalatt végig számíthattam Andrásra, ami nagyon jó volt, hiszen jómagam nem értek a házépítéshez és jól jött szakmai iránymutatása a részletekben.

Lassan egy éve már a házban élünk és nagyon szeretjük. Minden része a “helyén van” és nem is hiszem hogy tudnék olyan dolgot mondani, amit máshogy csináltam volna.

Örülök, hogy Andrást bíztam meg a tervezéssel és kívánom Neki, hogy másoknak is meg tudja mutatni milyen remek építész.

Mészáros Bence

A kivitelezés során András maximálisan a megbízó érdekeit képviselve, kompromisszumok nélkül végezte a versenyeztetést, a kivitelezés lebonyolítását és a műszaki ellenőrzést, akkor is, amikor ez konfliktusokhoz vezetett a kivitelezővel. Lelkiismeretes munkája segített az elvárt minőséget biztosítani, több komoly problémát elkerülni, illetve kijavítani. A végeredmény egészen biztosan nem lett volna ilyen minőségű a folyamatos figyelme és magas szintű szakértelme nélkül.

A tervezés és kivitelezés során nyert tapasztalataim alapján csak ajánlani tudom Andrást.

Kovács Zoltán - Klimastop Kft.
Külön kiemelem tervezői munkája kapcsán, hogy egységben kezelte a később kialakuló belső tereket a hozzá kapcsolódó funkcionális építészettel. Tehette ezt azért, mert hozzáértő kézzel nyúlt a finomabb belsőépítészeti részletekhez is.
Köszönjük eredményes munkáját!

Bízunk benne, hogy hamarosan az Ön ajánlásával is büszkélkedhetünk!